60.000 euro voor schoolinfrastructuur in Dendermonde

Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts investeert 3,3 miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. In Oost-Vlaanderen kunnen daarmee 13 projecten aan de slag. “Voor Dendermonde betekent dit een investering van ruim 60.000 euro”, stelt Marius Meremans (N-VA), Vlaams Volksvertegenwoordiger en schepen te Dendermonde. “Daarmee zal een renovatie gebeuren in De Klinker en ook een restauratie van het interieur van de kloosterkapel van het Sint-Vincentiusinstituut.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerde onderwijs kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van AGION. In totaal zal deze legislatuur maar liefst 3 miljard euro uitgetrokken worden voor scholenbouw. De minister trok daarbinnen in april 3,3 miljoen euro uit voor 13 scholenbouwprojecten in Oost-Vlaanderen.

In Dendermonde worden zo 2 projecten ondersteund. Enerzijds wordt een eerder toegekende subsidie verhoogd. Het gaat in deze om de renovatiewerken binnen Gemeentelijke Basisschool De Klinker. Daar wordt op dit moment € 17.221,52 in geïnvesteerd. Daarnaast wordt er ook € 43.166,07 geïnvesteerd in de restauratiewerken van het interieur van de kloosterkapel van het Sint-Vincentiusinstituut. In totaal betekent dit een investering van € 60.387,59. “Met deze investeringen en projecten kunnen leerlingen en scholieren school lopen in degelijke, gerenoveerde schoolinfrastructuur”, besluit Meremans. “Het is belangrijk om naast de kwaliteit van ons onderwijs ook de kwaliteit van de infrastructuur voor het onderwijs hoog te houden. Alleen zo kunnen we het beste bieden aan onze schoolgaande jeugd.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.