872 000 EUR voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir keurden recent 17 plattelandsprojecten goed.

De projecten sluiten aan bij het thema ‘Stimuleren van ontmoeting en groene beleving in de publieke ruimte’. De projecten focussen op één of meerdere van volgende vier acties: de vergroening van de omgeving van zorginstellingen; de inrichting en verfraaiing van ontmoetingsplaatsen op buurtniveau; groene verbindingen; ontmoetingsgerichte ingrepen van multifunctionele gebouwen op buurtniveau.

In totaal wordt er 1 370 910,49 EUR geïnvesteerd in het Oost-Vlaamse platteland met als cofinanciering 872 000 EUR voor de maatregel ‘versterken omgevingskwaliteit en vitaliteit van het platteland’ in het kader van de EURI-verordening ter ondersteuning van het herstel na de coronacrisis. “De projecten geven een economische, ecologische, educatieve en recreatieve impuls aan het Oost-Vlaamse platteland en verhogen zo de leefbaarheid ervan”, volgens gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.