Aandeelhouders Bedrijvencentrum verkopen aan Voka

Het Bedrijvencentrum op de Noordlaan in Dendermonde komt in handen van Voka, na een aandelenverkoop. En daarmee komt een einde aan een tijdperk.

“Dankzij deze gunstige deal, is het mogelijk om een aantal investeringen te doen, om de diensten en faciliteiten te optimaliseren, met het oog op de toekomst”, volgens Karel Uyttersprot die als toenmalig directeur van de Kamer van Koophandel aan de wieg stond van het Bedrijvencentrum. “Het was ons niet te doen om financiële winsten te maken, wel om jonge ondernemingen de kans te geven op een goede start. Bedoeling is en was aantrekkelijke, goed uitgeruste accommodatie  aan te bieden, samen met een pakket aan diensten, om zo bij de starters een aantal zorgen weg te nemen, zoals receptie, onthaal, vergaderaccommodatie en keukenfaciliteiten, samen met een aantal technische voorzieningen zoals internet, Wifi, …. Advies en begeleiding wordt voorzien bij alle vragen die een jonge onderneming op haar pad tegenkomt.”

Gedurende haar 32-jarig bestaan heeft het Bedrijvencentrum een mooi parcours afgelegd, en mag zich tot een van de meest succesvolle Bedrijvencentra in Vlaanderen rekenen. “Ruim 150 bedrijven vonden hier hun eerste onderkomen en zijn van hieruit gegroeid naar belangrijke spelers in hun marktsegment. De regionale televisie, Kanaal 3, nu TV- Oost had hier haar wiegje staan (met toenmalige TV-vedetten als Werther Van der Sarren en René Verspeeten), maar ook tal van bedrijven uit een breed gamma aan sectoren:  high -techbedrijven,  spin-offs van de Universiteit Gent, dienstverlenende bedrijven , softwareontwikkeling, glasvezelinstallateurs, bedrijven uit de evenementensector, een aankoopcentrale van grote speelgoedwinkels, interim,  sporttoelevering, poetsdiensten, …”

De aandeelhouders, RvB , voorzitters en directie,  hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling en het succes van het Bedrijvencentrum. Na ruim 32 jaar is tijd voor een aanpassing van de aandeelhouders- en infrastructuur. De aandeelhouders zijn bereid gevonden om hun aandelen, tegen zeer gunstige voorwaarden, over te dragen aan Voka. “Zo wordt de nodige financiële ruimte gecreëerd voor een aantal investeringen en  aanpassingen aan de infrastructuur. Jonge en minder jonge ondernemingen zullen kunnen rekenen op kantoren en diensten die de nieuwe ontwikkelingen volgen in een uitstekende accommodatie”, zegt voorzitter Leo Borms. “Op deze wijze wordt de toekomst en de continuïteit van het Bedrijvencentrum verzekerd, met het oog op de verdere ontwikkeling van het ondernemerschap van de streek. Het Bedrijvencentrum heeft steeds kunnen rekenen op een gedreven  Algemene Vergadering en Raad van Bestuur, die bestaat uit  toonaangevende bedrijfsleiders en kaderleden, als vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Hiervoor ben ik hen, als voorzitter bijzonder erkentelijk. Maar zeker ook aan gedelegeerd bestuurder Karel Uyttersprot voor het succes van het BC gedurende deze vele jaren.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.