Aangepaste tarieven voor sportaccommodaties

De gemeenteraad keurde de aanpassing van de tarieven voor de sportaccommodaties goed. De laatste aanpassing aan de tarieven gebeurde in januari 2020. “Het gaat om een prijsverhoging, maar de tarieven in Dendermonde blijven ten opzichte van andere steden en gemeenten eerder aan de lage kant”, volgens schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V).

“Deze verhoging is noodzakelijk omwille van de stijgende energiekosten, investeringskosten en onderhoudskosten. We blijven investeren in onze infrastructuur om deze up-to-date te houden en duurzaam te maken. We vinden het belangrijk dat sporters kunnen blijven sporten en dat de accommodaties het nodige onderhoud krijgen. De subsidies voor de verenigingen blijven behouden. Zo verhoogden we als stad het infrastructuurfonds voor verenigingen met een half miljoen extra. Via deze subsidies kunnen jeugd-, sport- en cultuurverenigingen grote infrastructuurwerken realiseren.”

De aangepaste tarieven gaan in vanaf 1 januari 2023.”De algemene tarieven voor zwembad Olympos blijven behouden. Enkel de tarieven voor een 20-beurtenkaart, individueel jaarabonnement en gezinsabonnement stijgen met ongeveer 10%. Ook de huur van de verschillende sportaccommodaties stijgt met een gemiddelde van 10%, maar dan nog blijven we voor wat de tarieven voor jeugd betreft onder het gemiddelde van heel wat andere steden en gemeenten”, volgens de schepen. De nieuwe tarieven werden goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het AGB en door de Gemeenteraad, na advies van de sportraad. De aangepaste prijzen worden gepubliceerd op www.dendermonde.be

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.