Broers lanceren 2 Brothers Gins

Dendermondeis een streekproduct rijker.Twee broershebben twee nieuwe traditioneel gestooktepremium ginsuitgebracht, de 2 BrothersGins.Het compromisvanhun smakenpalletresulteerde in tweegewetenlozeen gedurfde ginsmethetzelfde DNA, maar een verschillendkarakter.

Jonas(39) en Ken (37), twee broers uit Dendermonde (Grembergen), bouwden de afgelopen jaren een heuse gincollectie uiten droomden van een eigen creatie.Gin blijftaan populariteit groeien, maar dehype komt de kwaliteit niet altijd ten goede, klinkt het.Net daarom kozen we ervoor omhet kleinschaligaan te pakkenenop de traditionele manier met een fijnstook van jeneverbessen en zoveel mogelijk lokale botanicals.

Voor de realisatie vanhun receptenkozen ze voor StokerijEenvouduitZelzate.We waren gecharmeerd door hun verhaal.De stokerij werkt op ambachtelijke wijze en met respect voor de ingrediënten die we van de natuur krijgen.Zo werkt de stoker met lokale landbouwproducten en worden eveneens landbouwoverschotten gebruikt bijhunproductie. Uiteindelijk haalden twee recepten het.De2 Brothers Gin Premium iseen fijnstook van jeneverbes met vijf botanicals (citroenmelisse, engelwortel, gentiaan,gember en koriander)perfectin balans gebrachtenisdankzij de citrussmaak ene uitstekende basis voorgintonic. De 2 Brothers Gin Premium Malt heeftdankzij de toevoeging van moutwijn op basis van de granen rogge, gerst en spelt een volle smaak enkan zowel puur alsmettonicgedronken worden.

Voorde commercialisatie van de gin rekenen de broer op lokale speciaalzaken. Momenteel is de gin verkrijgbaar via Bodhi Barop de Hamsesteenweg in Grembergen, Fructus op het Grootzand en Smokkelwaarop de SintGillislaan. Meerinformatie:www.2brothersgin.be.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.