De sociale kruidenier ‘TWIJkruid bestaat vijf jaar

Op 7 oktober 2017 opende het OCMW Dendermonde de sociale kruidenier ‘TWIJkruid in de Vijfde Januaristraat. De sociale kruidenier is een winkel die een kwaliteitsvol alternatief biedt voor noodhulp. Personen uit kwetsbare gezinnen kunnen in ‘TWIJkruid terecht voor gratis producten en de aankoop van voedings-, verzorgings- en huishoudproducten tegen een lage prijs.

“De sociale kruidenier heeft de laatste jaren voor een aantal uitdagingen gestaan. De Coronacrisis zorgde voor een aanpassing van de werking. Verschillende keren is de winkel uit noodzaak overgeschakeld op voedselbedeling. Toch bleef hij in de moeilijke tijd open”, zegt schepen van Sociale Zaken Tomas Roggeman (N-VA). “De pandemie, de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zorgen dat heel wat mensen het financieel moeilijk hebben. Ook hen geven we extra steun via de sociale kruidenier. Al die tendensen maken dat we eind 2022, 958 personen (551 volwassenen en 407 kinderen) helpen. Dit jaar kreeg de sociale kruidenier gemiddeld 120 klanten per week over de vloer. Dat is sinds de opstart in 2017 een verdubbeling van het aantal klanten die wekelijks langskomen.”

“In 2023 gaan we op zoek naar extra ruimte, zodat de sociale kruidenier opnieuw kan inzetten op ontmoeting. Verder werken we aan een oplossing voor de klanten die niet naar de winkel kunnen komen. Er zullen twee automaten (waarvan één gekoelde) geplaatst worden, zodat alle klanten hun pakket makkelijk kunnen ophalen.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.