Extra veiligheidsmaatregelen voor een zorgeloze zomer in de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen

Na twee “coronazomers” maken de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen zich eindelijk weer op voor een zorgeloze zomervakantie. Verschillende incidenten in het hele land nopen echter tot enige bezorgdheid. Daarom zetten de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen de komende periode extra in op extra bewakingsinzet en bijkomende maatregelen zodat iedereen kan genieten van een ontspannen en onbekommerd dagje uit dichtbij.

“Tijdens de coronapandemie en haar restricties, ontdekten heel wat mensen de provinciale recreatiedomeinen als een deugddoende bestemming in het groen, dicht bij huis. Nu we – hout vasthouden – eindelijk weer een zomer zonder beperkingen tegemoet zien, zetten de recreatiedomeinen alvast hun beste beentje voor om ook de komende maanden de bezoekers een fijne tijd te bieden”, zegt An Vervliet, gedeputeerde bevoegd voor Recreatiedomeinen. “In tegenstelling tot heel wat andere provincies, bouwen wij het aanbod in onze recreatiedomeinen niet af, integendeel. We zijn er ons van bewust dat we met onze domeinen aan heel wat gezinnen een betaalbare vakantieontspanning bieden dichtbij huis. Daarom zijn er weer heel wat activiteiten in alle domeinen en blijven ook onze zwembaden en zwemvijvers open voor het publiek.”

Maar goede afspraken maken goede vrienden. “De voorbije weken waren er in het hele land meldingen van incidenten, met name ook in recreatiedomeinen. Daarom zet het provinciebestuur extra in op veiligheid en communicatie, opdat iedereen met een gerust gemoed kan afzakken naar de provinciale recreatiedomeinen”, volgens An Vervliet. “Wie bij ons komt, moet in alle zorgeloosheid kunnen genieten. De beste manier om dat te garanderen is wanneer iedereen zich aan de afspraken houdt. Er gelden in onze recreatiedomeinen en zeker in onze zwembaden duidelijke regels rond gedrag en aangepaste kledij. We zullen die zeker nog eens goed in de verf zetten zodat daar geen misverstanden kunnen over bestaan. We blijven in onze zwembaden bovendien werken met een reservatiesysteem en beperken de capaciteit voorlopig ook tot één derde van de normale bezetting. Extra beveiligingsmensen zullen ook een oogje in het zeil houden zodat alles in goede banen geleid wordt.”

Gedeputeerde Vervliet roept ook de andere overheden op om alles in het werk te stellen voor een veilige zomer. An Vervliet: “Wij werken heel goed samen met de lokale politiezones, maar ook zij hebben natuurlijk nog heel wat ander werk op de plank. Ik hoop dan ook dat er ook federaal actie komt om overlast te vermijden. Het kan bovendien niet de bedoeling zijn dat wij – die ons aanbod bewust op peil houden – het slachtoffer worden van het sluiten van recreatiemogelijkheden in andere provincies. Het draait tenslotte om recreatie dichtbij huis. Laten we dat toch maar niet vergeten.” Oost-Vlaanderen telt 4 recreatiedomeinen met zwemgelegenheid: Puyenbroeck in Wachtebeke, De Gavers in Geraardsbergen, De Ster in Sint-Niklaas en Nieuwdonk in Berlare. Ook in de andere provinciale domeinen valt deze zomer echter van alles te beleven.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.