FC LEBBEKE | Nathan Schuddinck: “Hoop mij verder te ontwikkelen en veel wedstrijdminuten te maken”

FC Lebbeke is niet slecht gedebuteerd in tweede amateurklasse. Na winst tegen Pepingen-Halle werd gelijkgespeeld tegen de U23 van Beerschot. Nathan Schuddinck (22) scoorde zijn eerste van het seizoen tegen de beloften van de traditieclub. Zijn eerste ooit voor het eerste elftal van Lebbeke. Achteraf heerste echter wel het gevoel dat er meer inzat dan een puntendeling.

Nathan Schuddinck – (c) Dany Van Belle.

Een gelijkspel tegen Beerschot is niet slecht, toch hadden ze bij Lebbeke op meer gehoopt, vooral omdat de tegenstander tot voor dit weekend nog geen punten kon pakken. “Vooraf was moeilijk in te schatten wat het ging worden, omdat we niet goed wisten wie er ging spelen bij de beloften van Beerschot aangezien die veel spelers gebruiken”, doet Nathan Schuddinck het verhaal. “In de eerste helft startten we niet goed en niet scherp genoeg. We voetbalden ook te weinig naar mijn mening. Toch creëerden we een paar kansen via omschakeling maar die konden we niet afmaken. We kregen wel de 1-0 tegen voor de rust. Na de pauze kwamen we wel gretiger en scherper uit de kleedkamer. We speelden goed voetbal en drukten Beerschot terug op hun helft. Op een corner kon ik de 1-1 verdiend binnentikken en ook nadien kregen we nog een paar uitstekende kansen op de 1-2, maar die konden we niet afmaken. De keeper van Beerschot pakte daarnaast een paar ballen. Op het einde dreigde onze tegenstander nog een paar keer maar onze keeper Jonas Aeyels redde ons. Al bij al waren we na de match eerder teleurgesteld dat het maar 1-1 was na zo een goede tweede helft.”

De gelijkmaker van Schuddinck is de eerste van de jonge verdediger voor FC Lebbeke. “Ik ben blij met die treffer, zeker omdat die ook nog eens een punt opleverde voor onze ploeg. Als verdediger kom ik natuurlijk niet vaak in scoringspositie en zijn we eerder bezig met de nul te houden. Ook is het mijn eerste doelpunt voor de eerste ploeg van FC Lebbeke dus zal ik me dit moment wel blijven herinneren”, zegt hij.

Nathan Schuddinck is één van de youngsters bij FC Lebbeke. Hij doorliep alle rangen bij de club en is fier op zijn basisplaats. “Het is een enorm fijn en trots gevoel, zeker omdat ik samen met Thibault De Vlieger de enige ben die de hele jeugdreeksen heeft kunnen doorlopen. En om nu in de basis in 2de amateur te mogen staan, dat voelt fantastisch. Het wil toch zeggen dat wij een speciaal parcours hebben afgelegd, van jeugdspeler tot in het eerste elftal. Het doel is om het behoud te verzekeren dit seizoen maar ik hoop toch dat we mee kunnen strijden voor een plekje in de linkerkolom. Zelf hoop ik om mij verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk wedstrijdminuten te maken aangezien de concurrentie toch is toegenomen ten opzichte van vorig seizoen in 3de amateur.”

Foto’s (c) Dany Van Belle.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.