Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij wegens succes verlengd

Tot 14 juni 2022 konden geïnteresseerde burgers en KMO’s hun persoonlijk voorstel van de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij aanvaarden. Deze provinciale groepsaankopen wekken grote belangstelling op. Om aan de vraag te kunnen beantwoorden, organiseert het provinciebestuur onmiddellijk een volgende groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Inschrijven kan tot 12 augustus 2022.

“Dankzij deze groepsaankoop zullen deze zomer 2 539 zonnepaneleninstallaties en 365 thuisbatterijen in Oost-Vlaanderen geplaatst worden. In alle 60 Oost-Vlaamse steden en gemeenten doen burgers en KMO’s mee! 100% provinciale dekking, dat stemt mij hoopvol. Deze editie bewijst nogmaals de kracht van een groepsaankoop: we bundelen de vraag naar duurzame en betaalbare energie en bieden via de veiling een interessant aanbod op maat. Samen met de leverancier en de lokale besturen zetten we de transitie naar duurzame energie op de rails, binnen handbereik van elke burger of KMO”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Energie en Klimaat.

Vanwege de grote interesse organiseert Provincie Oost-Vlaanderen meteen een volgende groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij. Hiermee wil het provinciebestuur Oost-Vlaamse particulieren en bedrijven motiveren om te investeren in hernieuwbare energie. Geïnteresseerden die voor 12 augustus 2022 inschrijven, mogen hun persoonlijk voorstel midden augustus verwachten. Deelnemen aan deze groepsaankoop is vrijblijvend, zonder verplichting tot aankoop. Wie het persoonlijk voorstel aanvaardt, mag de installatie verwachten in de winter 2022-23.
Wie intekent, kan rekenen op de gekende voordelen van groepsaankopen: een scherpe prijs aan de beste kwaliteit en een vlotte administratieve opvolging. Hierdoor wordt men als deelnemer volledig ontzorgd. Deelnemers ontvangen ook objectieve informatie en de beste garanties. Het aanbod bestaat uit een compleet kwalitatief zonnepanelensysteem. De installatie is inclusief plaatsing en elektrische keuring.

“Amper 6,5 %* van de geschikte daken in Oost-Vlaanderen is voorzien van een zonnepaneleninstallatie. Tot 2020 waren in Oost-Vlaanderen zo’n 140 447 zonnepaneleninstallaties geplaatst bij particulieren met een vermogen kleiner dan of gelijk aan 10 kilowatt.* Dankzij deze groepsaankoop komen er in 2022 dus minstens 2.539 installaties bij. Zonnepanelen zijn een rendabele investering. Door zelf energie op te wekken en deze energie zelf optimaal te verbruiken, kunnen inwoners hun energiefactuur structureel verlagen. Bovendien verbetert de EPC-waarde (energieprestatiecertificaat) en stijgt de marktwaarde van de woning als er zonnepanelen op het dak liggen.”

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.