HEIKANT ZELE | Bernard Van Eetvelde: “Ons thuispubliek heeft 90 minuten lang gezongen en gesprongen”

Heikant Zele heeft de eerste overwinning in eerste provinciale beet. Na het 5-2-derbyverlies tegen Eendracht Zele werd het voorbije weekend gewonnen van Sottegem met 1-0. Bernard Van Eetvelde maakte de enige goal.

Bernard Van Eetvelde – (c) Heikant Zele.

“Onze eerste match in eerste provinciale, die was op voorhand spannend en de zenuwen stonden heel strak. Een derby ook, tegen Eendracht Zele, met superveel volk langs de kant. Zeer speciaal en fantastisch om mee te maken”, vindt Bernard Van Eetvelde. “De sfeer van de wedstrijd was echt top, supporters van beide kanten en op het veld zorgden voor een onvergetelijke namiddag. Ons doel was toch te laten zien dat we mee kunnen op dit niveau en onze voet naast Eendracht kunnen zetten. We kwamen 2-0 achter en dan dachten de meesten misschien dat we eenvoudig de boot gingen ingaan, maar niet dus. Op een knappe manier kwamen we terug en ik denk dat onze buren even panikeerden na onze 2-2. Op het einde van de wedstrijd gaven we het nog helemaal weg, maar de uitslag is niet echt de weergave van de wedstrijd zelf. We waren dus zeker fier op onze wedstrijd, al hadden we het natuurlijk liever gecombineerd met een beter resultaat.”

Het werd 5-2, maar dat tegenvallende resultaat werd weggespeeld tegen Sottegem. “We startten toch ook weer nerveus, onze eerste helft was eigenlijk niet goed”, volgens Van Eetvelde. Maar we kwamen net voor de pauze gevleid op 1-0 en dat gaf ons een bepaalde rust en gaf ook vertrouwen voor de tweede helft. Daarin hebben we gevochten voor wat we waard zijn en met veel passie en overgave hebben we de voorsprong kunnen vasthouden. Groot applaus voor ons thuispubliek dat 90 minuten lang heeft gezongen en gesprongen, heerlijk.”

Scoren in eerste provinciale, het is nieuw voor Van Eetvelde. “Ik moet toegeven, het deed heel veel deugd! Om in onze tweede wedstrijd matchwinnaar te kunnen zijn geeft een fantastisch gevoel. Het is voor mij ook mijn eerste jaar in eerste provinciale, op mijn leeftijd toch niet meer zo evident. Ik ben natuurlijk vooral blij dat die nul van ons bord is, en dat we nu vooruit kunnen kijken met het nodige zelfvertrouwen en ambitie. We zullen zeker niet elke wedstrijd winnen, maar als we als groep kunnen groeien in deze competitie denk ik dat we nog mooie resultaten kunnen neerzetten.”

En dat moet dan uiteindelijk leiden naar het behoud. “Het was een nogal turbulent tussenseizoen en dat woog op de club. Enkele spelers verlieten jammer genoeg de club en zij werden vervangen door jonge spelers die er direct moesten staan. We hebben een jonge kern met veel enthousiasme en talent, gecombineerd met enkele ervaren spelers die de groep moeten leiden. Onze coach Bart de Baets geeft iedereen veel vertrouwen en bereidt ons zowel tactisch als fysisch perfect voor op ons avontuur in eerste provinciale. We hopen een goede thuisreputatie op te bouwen en af en toe uit te pakken zodat we op einde van de competitie voldoende punten hebben om er in te blijven.”

Foto’s (c) Heikant Zele.

 

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.