Herfsttaferelen…

Door de hevige regen is het tomatenseizoen vroegtijdig gestopt. Quasi alle tomaten zijn gebarsten door de overvloedige regen.

Appelen en peren worden geoogst. De frambozen en aardbeien kunnen afhankelijk van het weer ook nog een tijdje geoogst worden.
De laatste paprika’s, aubergines en courgettes worden geoogst. De eerste spinazie en pompoenen wordt van het land gehaald.

Verder is het vooral opruimen in de moestuin en klaarzetten om reeds een hoop compost aan te voeren om de grond winterklaar te maken.

Afgevallen fruit moet verwijderd worden, het is namelijk een bron van schimmels, waardoor de boomstam aangetast kan worden. Alle vruchten die niet rijp zijn van de vijgenboom verwijder ik ook steeds elk jaar.

Vanaf september staan er weer veel opleidingen van Tuinhier op de planning, die nuttig kunnen zijn om het volgende teeltjaar in te plannen. Witloofpennen kunnen via groepsaankoop gunstig aangekocht worden. Een aanrader om te proberen! Helemaal niet moeilijk en gegarandeerd een goede opbrengst.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.