HOCKEY | D-MON Hockey speelt voortaan op eigen hockeyterrein

Het hockeyterrein van DMON Hockey (Oud Kerkhofstraat, Grembergen) is speelklaar! Op zaterdag 19 november vinden de eerste thuiswedstrijden plaats.Het is een sportieve droom die uitkomt. Met de enorme inzet van vele vrijwilligers en de (financiële) steun van zovelen is het onsgeluktde puzzel te leggen.We zijn verheugd en dankbaarsporters samen te kunnen brengen op deze prachtige locatie.Samen blijven we werken aan de uitbouw van een gezellige familieclub waar iedereen terecht kan”, klinkt het bij de club.

DMON Hockeywerd opgericht in 2017 en telt vandaagruim 250leden. Door een tekort aan geschikte infrastructuur in Dendermondegingde clubal in 2019op zoek naar een eigen stek.Die werd gevonden aan de Oud Kerkhofstraat in Grembergen, eenvan de laatste stukjes recreatiegebied in de buurt van het centrum van Dendermonde.Stad Dendermondemaakte op 20 maart 2021 bekend datDMON Hockeyhier zijn werkingkon uitbouwen.Na een heelparcours is de oplevering van het terrein een feit!
De investering bedroeg in totaal ruim 850.000 EUR. “Een heel bedrag, maar de club is erin geslaagd dit bij elkaar te krijgen dankzij steun van de leden aan de hand van winwinleningen en achtergestelde leningen werd een duizelingwekkend bedrag van 280.000 EUR opgehaald. Door de toekenning van een infrastructuursubsidie van 200.000 EURonderschrijft de stad haar geloof in het project.Een banklening is toegezegd voor een maximum van 150.000 EUR. Sport Vlaanderen kende het project een hoge score toe en de Vlaamse regering beloont de club met een bedrag van 175.000euro.

“De raad van bestuurvan DMONHockey wenst uitdrukkelijk zijn dank te betuigen aan
stad Dendermonde voor de locatie, de aannemer, het bouwteam en de vele vrijwilligers voor hun inzetvoor hun werk aan het terrein, de hierboven vermelde financierders, Hockeyclub Beveren, KV SintGillis en gemeente Buggenhout om ons de voorbije maanden uit de nood te helpen. De komende weken slaan we nog de laatste hand aan WC’s, dugouts en bar.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.