‘Kids voor Kiev’ zamelen geld in voor Dokters Van De Wereld

Zanger-muzikant Pieter Depouillon uit Dendermonde brengt bracht het nummer ‘De Kinderen van Kiev’ uit. De opbrengst gaat naar Dokters Van De Wereld, een onafhankelijke medische ngo, die ook medische hulp levert in het door oorlog getroffen Oekraïne.

De oorlogsgruwel in Oekraïne laat niemand onberoerd. Pieter Depouillon uit Dendermonde wil niet langs de kant blijven staan en wilde iets ondernemen om de onschuldige oorlogsslachtoffers te steunen. Depouillon besliste het nummer ‘De kinderen van Kiev’ op te nemen en koppelde er een steunactie voor de ngo Dokters Van De Wereld aan. Depouillon is actief als freelance muzikant-zanger-acteur bij oa Asimov, The Wizards en Studio Gekko. ‘De kinderen van Kiev’ is een gedicht dat werd geschreven door tekstschrijfster Huguette De Backer, de mama van Depouillon, in 1986 naar aanleiding van de kernramp in Tsjernobyl.  Kleinkunstgroep De Vaganten, die vooral in de jaren 60 en 70 populair was, zette de tekst destijds al op muziek.

Omdat de tekst door de oorlog in Oekraïne weer brandend actueel is, besliste Depouillon de song te herwerken en op te nemen. Hij kreeg daarvoor de hulp van een 16-tal kinderen, die hij vond via een oproep op Facebook. Depouillon en de ‘Kids voor Kiev’ namen het nummer op in de The Image & Sound Factory in Appels, samen met een professionele begeleidingsband met Jeroen Manhaeve (piano), Emelie De Bruyne (viool), Jone Oosterlinck (cello) en gastzangeres Jill Heyninck.  Jill is de dochter van Pol Heyninck van de kleinkunstgroep De Vaganten. Het kinderkoor kreeg de muzikale begeleiding van Marjan Scholliers, muziekleerkracht in de SAMWD in Dendermonde.

Depouillon wil met het nummer geld inzamelen voor Dokters Van De Wereld, een onafhankelijke medische ngo, die opkomt voor het universele recht op gezondheid voor iedereen. In de videoclip, die te zien zal zijn op Facebook, Youtube, Instagram en TikTok, wordt onder meer het rekeningnummer van de ngo getoond. Volg de Facebookpagina https://www.facebook.com/kidsvoorkiev/

Foto (c) Pieter Depouillon.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.