KVV SCHELDE | Timothy Cobbaert: “We wisten dat we intrinsiek over de kwaliteiten beschikten om in tweede ons mannetje te staan”

Na twee speeldagen in tweede provinciale heeft nieuwkomer Schelde in de B-reeks vier op zes. Nog niet verloren dus en die lijn willen ze doortrekken dit weekend tegen Houtem.

“Als nieuwkomer in tweede provinciale is het belangrijk om de start niet te missen. Het is een stap in het onbekende met heel wat ploegen die we voor het eerst treffen. Met 4 op 6 mogen we tevreden zijn. We wisten dat we intrinsiek over de kwaliteiten beschikten om in tweede ons mannetje te staan. Hopelijk blijft dit zich de komende weken verder vertalen in puntengewin”, zegt Timothy Cobbaert.

In Meerbeke werd op de eerste speeldag gewonnen, thuis in de derby tegen Edeboys werd het 2-2. “Een volledig andere wedstrijd dan de openingswedstrijd op Meerbeke, waar het terrein verzorgd voetbal onmogelijk maakte. Thuis willen we opnieuw teren op een stevige reputatie, al toonden we ons de eerste helft kwetsbaar met de looplijnen van Edeboys. Tijdens de rust hebben we bijgestuurd en namen wij het initiatief over. Al bij al een billijk gelijkspel, al kon het derde doelpunt op het eind langs beide kanten vallen. Blij met de getoonde weerbaarheid!”

Timothy Cobbaert scoorde in de twee wedstrijden al drie keer. “Tijdens de openingsspeeldag zette ik 2 strafschoppen om, tegen Edeboys scoorde ik vanop afstand”, maakt Cobbaert duidelijk. “Een beetje ongewoon dat ik mee bovenaan prijk, al is het uiteraard fijn om zo je steentje te kunnen bijdragen. Ik ben er van overtuigd dat ons aanvallend compartiment de komende weken die rol van mij overneemt.”

Dit weekend trekt Schelde naar Sint-Lievens-Houtem. “Houtem mag dan wel zijn start gemist hebben, de nul punten zijn een vertekende weergave”, denkt Timothy Cobbaert. “Een elftal dat al jaren vlot meedraait in tweede provinciale en dat over ervaring en voetballend vermogen beschikt is het. We zullen opnieuw op niveau moeten zijn als we punten willen meenemen uit Houtem.”

Foto’s (c) KVV Schelde.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.