N-VA stelt slechte toestand van oudste serviceflats aan de kaak

Tijdens de gemeenteraad kaartte N-VA Buggenhout de slechte toestand van de oudste serviceflats “SENIORAMA I” aan. De oppositiepartij wil dringend oplossingen voor de prioritaire infrastructurele ingrepen op de Buggenhoutse zorgcampus.

“In lange en hete zomermaanden ervaren de bewoners van de oudste serviceflats een ondraaglijke hitte. Dat hun woonruimtes oververhit raken, heeft alles te maken met de leeftijd van het gebouw. De isolatienormen waren bij de opbouw immers veel lakser dan op heden. Om de leefbaarheid de komende maanden en jaren te verhogen, vragen we andermaal om een zonnewering te plaatsen op de buitengevel. Momenteel kiezen bewoners ervoor om persoonlijk een mobiele airco aan te kopen, karton en zilverpapier te kleven op de ramen of zelfs tijdelijk elders onderdak te zoeken bij hittegolven. Dat kan echt niet de bedoeling zijn”, zegt raadslid Jan Jacobs (N-VA).

Daarnaast kregen de oorspronkelijke badkamers de jongste jaren een opfrisbeurt maar grondige renovatiewerken staan voorlopig niet op de planning. “Nochtans zorgt het nieuwste woonzorgdecreet ervoor dat de oudste serviceflats niet meer voldoen aan de huidige woonkwaliteitseisen. De gemeente heeft tot 2034 om zich in regel te stellen met de strengere normen van het decreet. Minimaal oplapwerk zal onvoldoende zijn en dus zijn belangrijke beslissingen te nemen. Omwille van de lange doorlooptijden bij bouwdossiers is het van belang dat het gemeentebestuur ook hier de voorbereidende werken en visievorming opstart”, vertelt raadslid Ward Vranken (N-VA).

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.