Nieuwe voetbaldoelen in Baasrode en Sint-Gillis

Op twee verschillende locaties, Hof ten Rode in Baasrode en Serbosstraat in Sint-Gillis, zijn vier nieuwe voetbaldoelen geplaatst. Dit om de ontspanningsmogelijkheden voor de buurtbewoners uit te breiden.

“Het speelplein in de wijk Hof ten Rode in Baasrode is goed gevuld met speeltuigen. Daardoor hadden kinderen nog weinig ruimte om te voetballen. Jongeren uit de buurt gaven in het verleden ook aan dat de wijk nood heeft aan een plek om te voetballen. Langs de Zwarte Beekstraat ging Volkswelzijn akkoord om het beschikbaar perceel in te vullen met een voetbalproject”, volgens schepen van Jeugd Lien Verwaeren (CD&V).

“We kozen voor stevige spijlendoelen die de bal aan de achterzijde tegenhouden. Naar de straatzijde is een extra haag aangeplant om de spelende kinderen weg te houden van de straat en ook om eventuele overvliegende ballen op te vangen. Omdat we vanuit IBO Boonwijk dezelfde vraag ontvingen, plaatsten we ook twee nieuwe voetbaldoelen in de Serbosstraat. De lijnen van het voetbalterrein zijn gemaakt met de jongeren uit de buurt, samen met jeugdopbouwwerk.”

 

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.