Omgevingsvergunning kruispunt Mechelse Poort vernietigd

De heraanleg van het kruispunt Mechelse Poort in Dendermonde zal niet zoals voorzien starten in maart/april 2023. Een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen dat vandaag werd bezorgd, vernietigt de omgevingsvergunning.

De procedure was aangespannen door (een vertegenwoordiger van) de fietsersbond die niet akkoord gaat met bepaalde ontwerpkeuzes.  AWV bestudeert nu het arrest en zal komende week kijken welke remediërende maatregelen kunnen genomen worden om tegemoet te komen aan de opmerkingen van de Raad. “De stad Dendermonde betreurt ten zeerste deze uitspraak. Het is jammer dat door de klacht van 1 persoon een project dat dagelijks een verbetering voor duizenden mensen zou betekenen op de lange baan wordt geschoven. Nu blijft een onveilige situatie bestaan. Maar we geven de moed niet op. Samen met AWV willen we snel bekijken hoe we verder kunnen werken om de veiligheid te verbeteren. De veiligheid van talloze fietsers en schoolkinderen zijn voor ons prioritair”, zegt schepen van Mobiliteit Marius Meremans (N-VA).

De bedoeling van AWV is nu om zo snel mogelijk in de loop van 2023 een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag in te dienen. “Zodat dit project, dat broodnodig is voor de veiligheid van de fietsers op dit drukke kruispunt, kan gestart worden. De voorbereidende nutswerken die voorzien werden in de eerste maanden van 2023 kunnen in principe wel plaats vinden”, zegt Jef Schoenmaekers, Communicatieverantwoordelijke bij Agentschap Wegen en Verkeer.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.