Oogsten maar!

Wie net zoals ik uit vakantie komt, zal het geweten hebben! De tuin staat vol lekkers… aubergines, paprika’s, boontjes, frambozen, aardbeien, pruimen, snijboontjes…
De tomatenoogst is super gelukt! Dus aan de slag in de keuken: wecken, inmaken, receptjes uitzoeken en uittesten. Ook de courgettes doen het goed. Je oogst het best regelmatig, zo zal de plant nog meer vruchten produceren, het stimuleert namelijk de vorming van bloemen. Hoe meer bloemen, hoe meer vruchten. Een courgetteplant kan tot 40 courgettes opleveren.

Wellicht kan je niet alle courgettes opeten en verwerken. Als kippenhouder trakteer ik mijn kippen regelmatig op een te grote courgette, die ik doorsnij.
Zomersnoei is aangewezen bij fruitsoorten en bloemen. De eerste druiven beginnen te rijpen.

Zaden voor volgend jaar kunnen ook reeds geoogst worden van te groot geworden snijbonen, boterboontjes of struikboontjes. Je laat de peulen goed groot worden aan de plant, tot ze verdorren. Daarna haal je peulen van de plant en laat je ze nog nadrogen. Na een drietal weken kan je de zaden uit de peulen halen en bewaar je ze in een envelop.

Kortom, er is genoeg te doen en te proeven in de tuin!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.