Provinciale toelage voor fietspaden in Lebbeke en Hamme

De Provincie Oost-Vlaanderen kent een toelage toe voor fietspaden die Kluisbergen, Lebbeke, Hamme en Gent willen aanleggen.

“De Provincie wil iedereen aanmoedigen om voor korte verplaatsingen naar school, naar het werk of de winkel de fiets te gebruiken. Daarom ondersteunen we gemeenten bij de aanleg van nieuwe fietspaden”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Mobiliteit.

De gemeente Lebbeke wil fietspaden aanleggen langs de Opstalstraat. Deze fietspaden maken deel uit van het lokaal functioneel fietsroutenetwerk.Ze komen dus in principe in aanmerking voor een provincietoelage van 40%. De Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 78 562,15 EUR als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden. De gemeente Hamme wil fietspaden aanleggen in de Bookmolenstraat langs de N446 Waasmunster – Hamme – Dendermonde. Deze fietspaden maken deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Ze komen dus in aanmerking voor toelage van 100%. De Oost-Vlaamse deputatie kende een vaste belofte van toelage toe van 152 816,49 EUR als tussenkomst in de aanleg van deze fietspaden.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.