Provincie Oost-Vlaanderen bekroond als derde beste werkplek van België

Provincie Oost-Vlaanderen is een van de beste werkplekken in België. Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Great Place To Work-awardshow. De Provincie werd er derde in de categorie grote bedrijven met meer dan 500 werknemers en kreeg zo een podiumplaats naast EY en Bel&Bo.

Bij Provincie Oost-Vlaanderen werken vandaag ongeveer 1 200 werknemers op 22 locaties – provinciale scholen niet meegerekend. De evaluatie door die eigen werknemers is het meest bepalend in het jaarlijkse onderzoek door Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met de Vlerick Business School. Volgens de eigen medewerkers zijn de maatschappelijke relevantie, de balans werk-privé en het plezier om te komen werken de belangrijkste troeven van de Provincie Oost-Vlaanderen als werkgever. Een groot deel van de werknemers vindt dat Provincie Oost-Vlaanderen een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving, is trots om voor een organisatie te werken die zich dagelijks inzet voor de burger en vindt de maatschappelijke impact van de job belangrijk. “Onze collega’s hoeven geen keuze te maken: ze kunnen zich volledig inzetten voor een impactvolle job op een leuke werkplek en krijgen daarnaast veel vrijheid en flexibiliteit om dit te combineren met hun privéleven. Dat maakt van de Provincie Oost-Vlaanderen een unieke en fantastische werkplek”, zegt provinciegriffier Steven Ghysens.

“We zetten bovendien sterk in op een gezonde balans tussen werk- en privéleven. Medewerkers tonen zich tevreden over de flexibele uurregeling, het soepele telewerkbeleid en de ruime verlof- en feestdagregeling. Provincie Oost-Vlaanderen scoort hierin opvallend sterker in vergelijking met private werkgevers. Tot slot blijkt uit de bevraging ook de fijne werksfeer tussen collega’s. Provincie Oost-Vlaanderen organiseert regelmatig verbindende activiteiten voor het personeel, zoals een speciale radio-uitzending voor collega’s door collega’s (Radio Kom Bek), een boerenmarkt met verse streekproducten tijdens de Week van de Fairtrade, een Fit & Gezonddag om samen te bewegen of een boomplantactie voor kinderen van personeelsleden in een eigen geboortebos. Daarnaast kunnen zowel individuele medewerkers als teams ondersteuning krijgen van een team Begeleiding, een loopbaanbegeleider, een sociaal begeleider en een psycholoog. Provincie Oost-Vlaanderen was in november 2022 al de eerste Belgische overheid die het internationaal erkende Great Place to Work-certificaat behaalde. Dat we nu ook nog in de top drie van beste werkplekken in België staan, maakt ons ontzettend trots op al onze gedreven en ambitieuze medewerkers die dagelijks een impact maken met hun werk. Als werkgever willen we er vooral voor blijven zorgen dat zij hun talenten duurzaam kunnen blijven inzetten. Zij maken dit een Great Place to Work!”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Personeel en Welzijn op het werk.

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.