Provincie Oost-Vlaanderen geeft subsidies aan imagoversterkende initiatieven in land- en tuinbouw

De Provincie ondersteunt via een subsidiereglement lokale besturen en vzw’s die imagoversterkende initiatieven opzetten. In de eerste helft van 2022 werden 5 projectaanvragen goedgekeurd.

“De Provincie kent in totaal 17 500 EUR subsidies toe aan vijf initiatieven. Deze initiatieven dragen elk bij aan het positieve beeld van de land- en tuinbouw en willen landbouw en burger dichter bij elkaar brengen. In vier projecten worden lokale producten en producenten in de kijker gezet. Niet alleen naar de consumenten, ook naar de horeca. Eén project belicht een totaal ander aspect en vraagt aandacht voor modder op de weg tijdens het oogstseizoen”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Met het project “Echt Hams product – lekker Hams” wil de gemeente tijdens de Week van de Korte Keten (mei 2022) de lokale producten in de kijker zetten. Als stimulans voor de deelnemende bedrijven – land -en tuinbouwers, fruittelers, wijnbouwers – kocht de gemeente 3 000 gemengde zadenzakjes (peterselie, radijs, sla, tuinkers, keukenraap etc) aan die uitgedeeld werden aan alle klanten die producten kopen tijdens de week van de korte keten bij een lokale land- of tuinbouwers, fruitteler of wijnbouwer.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.