RECEPT. Gegratineerde oesters

Dit is ideaal om mensen die geen rauwe oesters lusten hen toch de smaak te leren kennen. Ik heb de test gedaan en er zijn meerdere oesters gegeten door iemand die het niet lust.

Ingrediënten voor 12 oesters

  • 12 oesters
  • Beetje gemalen kaas (bv emmentaler)
  • 1 sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 100ml volle room
  • Olijfolie
  • Peper
  • Scheutje champagne (of eventueel witte wijn)

TIP: bewaar een scheutje in een klein potje in de diepvries, dan heb je dat steeds voorradig

Hoe ga ik te werk?

  1. Open (of laat openen) de oesters. Zorg ervoor dat er geen schilfers overblijven. Giet het vocht boven een zeefje in een potje en bewaar. Je zal dit misschien enkele keren moeten doen zodat ze mooi droog zijn.
  2. Stoof de sjalot aan in wat olijfolie en laat glazig worden. Voeg het oestervocht toe en laat voor de helft inkoken.
  3. Voeg nu ook de room en champagne toe en laat nogmaals inkoken tot je een dikkere saus krijgt.
  4. Kruid af met wat peper, zout is niet nodig gezien het oestervocht al ziltig genoeg is.
  5. Lepel de saus over de oesters (in een halve schelp) en werk af met wat gemalen kaas.
  6. Zet ze enkele minuten onder de grill, tot de kaas een korstje vormt.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.