RECEPT: Hapje met Sint-Jakobsvrucht en parelcouscous
Ingrediënten voor 4 hapjes
- 50g parelcouscous
- 1 avocado
- 1 limoen
- Peper en zout
- cayennepeper
- 4 Sint-Jakobsvruchten
- Boter
Hoe ga ik te werk?
- Kook de parelcouscous beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel goed met koud water, laat voldoende uitlekken.
- Plet de avocado en meng dit onder de parelcouscous.
- Voeg onmiddellijk wat limoensap toe om het verkleuren tegen te gaan. Kruid met zout en cayennepeper naar smaak. Het mag best wat afsmaken, want avocado heeft niet zo veel smaak.
- Leg er de pit van de avocado bij, zo vermijd je dat alles gaat verkleuren. Dit helpt echt!
- Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout.
- Laat een klontje boter smelten en bak de Sint-Jakobsvruchten kort maar krachtig aan op een hoog vuur. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai.
- Schep wat van de parelcouscous in een schaaltje en leg daar de Sint-Jakobsvrucht bij.
- Werk af met wat balsamicocrème indien je dit hebt.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)