RECEPT: Pasta met kikkererwten en za’atar
Dit is een vegetarische pasta, snel klaar en heerlijk van smaak. Ook de kinderen lusten deze pasta graag.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400g gedroogde pasta naar keuze.
- 1 pot kikkererwten, uitgelekt
- 200g spinazie (liefst kleine blaadjes)
- 1 sjalot
- 2 teentjes look
- 1 eetlepel bruine suiker
- Za’atar (een Midden-Oosterse kruidenmengeling)
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- Rasp en sap van 1 citroen
- Olijfolie
Hoe ga ik te werk?
- Kook de pasta gaar in gezouten water en giet af maar bewaar een beetje van het kookvocht.
- Zet een pot op het vuur en stoof de sjalot en look aan in olijfolie.
- Draai het vuur hoger en voeg de kikkererwten toe, zodat ze mooi bakken.
- Verdeel de lepel suiker hierover, zodat alles lichtjes gaat karamelliseren.
- Doe ook de spinazie hierbij en laat slinken. Voeg ook het sap en de rasp van de citroen toe en giet er eveneens nog een scheutjes olijfolie bij.
- Kruid met redelijk wat (ongeveer anderhalve eetlepel) za’atar en roer nog eens goed om.
- Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)