RECEPT: Pasta met sluimererwten en broodkruim
Sluimererwten zijn nu volop in het seizoen, deze komen vers uit de moestuin. Ik verwerk ze gesneden in een pasta.
Ingrediënten voor 2 personen
- 200g spaghetti
- 250g sluimererwten, in schuine stukjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje look, geplet
- Handvol basilicum, eventueel grof gesneden
- Rasp en sap van halve citroen
- Peper en zout
- 2 sneden brood, heel fijn versneden
- Olijfolie
- 20g parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe ga ik te werk?
- Zet een pot met water op om de pasta te koken en kook de spaghetti gaar in gezouten water. Giet af maar bewaar een tas van het kookvocht.
- Meng ondertussen in een potje 2 eetlepels olijfolie met de parmezaanse kaas en voldoende peper.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het fijngesneden brood erbij. Bak goudbruin en schep uit de pan. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
- Doe in dezelfde pan de ui en fruit glazig samen met de look.
- Voeg ook de gesneden sluimererwten toe en laat een 5-tal minuten stoven.
- Voeg de pasta bij de groenten samen met het mengsel van olijfolie en kaas.
- Giet er ook wat van het kookvocht bij, zodat je een lichte saus krijgt.
- Kruid nog wat bij met peper en zout.
- Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)