RECEPT: Pasta met sluimererwten en broodkruim

Sluimererwten zijn nu volop in het seizoen, deze komen vers uit de moestuin. Ik verwerk ze gesneden in een pasta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200g spaghetti
  • 250g sluimererwten, in schuine stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, geplet
  • Handvol basilicum, eventueel grof gesneden
  • Rasp en sap van halve citroen
  • Peper en zout
  • 2 sneden brood, heel fijn versneden
  • Olijfolie
  • 20g parmezaanse kaas, fijngeraspt

Hoe ga ik te werk?

  1. Zet een pot met water op om de pasta te koken en kook de spaghetti gaar in gezouten water. Giet af maar bewaar een tas van het kookvocht.
  2. Meng ondertussen in een potje 2 eetlepels olijfolie met de parmezaanse kaas en voldoende peper.
  3. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het fijngesneden brood erbij. Bak goudbruin en schep uit de pan. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Doe in dezelfde pan de ui en fruit glazig samen met de look.
  5. Voeg ook de gesneden sluimererwten toe en laat een 5-tal minuten stoven.
  6. Voeg de pasta bij de groenten samen met het mengsel van olijfolie en kaas.
  7. Giet er ook wat van het kookvocht bij, zodat je een lichte saus krijgt.
  8. Kruid nog wat bij met peper en zout.
  9. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.