RECEPT: Spaghetti met gerookte zalm
Een snel en eenvoudig gerecht, ideaal voor drukke weekdag dus. Je hebt bovendien maar 1 kom nodig.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400g spaghetti (of tagliatelle, naar keuze)
- 250ml culinaire room
- 2 stronkjes witloof, fijngesneden
- 250g champignons, in partjes
- Peper en zout
- cayennepeper
- 1 blikje tomatenpuree
- Boter
- 1 pakje gerookte zalm
- Eventueel wat garnalen
Hoe ga ik te werk?
- Kook de spaghetti gaar in gezouten water en giet af.
- Doe een klontje boter in dezelfde pot en stoof het witloof aan, kruid met peper en zout.
- Voeg ook de champignons toe en laat even meestoven.
- Giet de room erbij en ook de tomatenpuree. Kruid met wat cayennepeper.
- Doe de spaghetti opnieuw in de kom met de saus en meng er goed onder.
- Snijd de zalm iets fijner en voeg bij de pasta, meng alles nog eens goed onder elkaar.
- Serveer eventueel met wat garnalen.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)