RECEPT: Tarbot met fijne groentjes en puree

Een lekker stukje vis (kan ook iets anders zijn dan tarbot) en puree smaken altijd. Ik heb groentjes genomen waarvan ik nog een stuk liggen had, maar dit kan je variëren naar keuze. Belangrijk is gewoon dat je ze heel fijn snijdt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tarbotfilets (of kabeljauw of een andere witte vis)
  • 800g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels zachte geitenkaas
  • Scheut melk
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 1 eidooier
  • Boter
  • Halve paprika
  • 2 wortels
  • Stukje venkel
  • Halve courgette
  • 2 stengels witte selder
  • Olijfolie
  • Sterk kerriepoeder

Hoe ga ik te werk?

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en maak een heel gladde puree met melk, de eidooier en een klein klontje boter. Kruid met nootmuskaat en voeg ook de geitenkaas toe.
  2. Snijd alle groentjes heel fijn en stoof ze aan in een ruime scheut olijfolie. Kruid met peper, zout en de sterke kerrie. Laat zachtjes stoven maar zorg dat ze nog een klein beetje beet hebben. Dit gaat niet heel lang duren aangezien alles heel fijn is gesneden.
  3. Kruid de vis met peper en zout en bak in een klontje boter.
  4. Serveer de puree met vis en werk af met de groentjes.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.