RECEPT. Tiramisu met Baileys

Een klassieker, maar dan met Baileys (ik gebruikte de salted caramel versie) in plaats van amaretto. Ideaal om de dag ervoor al te maken. Je kan dit maken in 1 grote schaal, maar ook aparte porties werken goed.

Ingrediënten voor 6 personen (1 schaal))

  • 3 eieren, geel en wit van elkaar gescheiden
  • 6 eetlepels kristalsuiker
  • 500g mascarpone
  • Baileys
  • 1 pak boudoirs (lange vingers)
  • Kommetje koffie, afgekoeld
  • 3 eetlepels cacaopoeder (geen nesquick) of chocoladeschilfers

Hoe ga ik te werk?

  1.  Klop de eidooiers wit samen met de kristalsuiker (gebruik hiervoor de mixer). Doe een scheutje Baileys bij dit mengsel.
  2. Voeg de mascarpone toe en klop de eiwitten stijf. Spatel deze heel voorzichtig onder het mengsel. Niet roeren, want dan verlies je de luchtigheid.
  3. Doe ook wat Baileys bij de koffie en dompel de koekjes er even in. Leg een eerste laag
  4. koekjes op de bodem van de schaal. Giet er een laag van het kaasmengsel over.
  5. Herhaal deze lagen tot je mengsel op is, eindig wel met het kaasmengsel en niet met koekjes.
  6. Laat opstijven in de koelkast.
  7. Werk net voor het serveren af met cacaopoeder of chocoladeschilfers.

Smakelijk!

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.