RECEPT: Vis met pestopuree en rucola
Een zonnig puree en een lekker stukje vis, gecombineerd met rucola zorgt voor een smakelijk zomers bordje.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800g aardappelen
- 3 eetlepels rode pesto
- 10-tal zongedroogde tomaten, fijngesneden
- Scheutje melk
- 1 eidooier
- Olijfolie
- Balsamico-azijn
- Peper en zout
- Boter
- Stukje witte vis (hier zeeduivel), hoeveelheid naar smaak per persoon
- Handvol rucola per persoon
Hoe ga ik te werk?
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar in gezouten water. Giet af.
- Voeg een scheutje melk toe, net als de eidooier en de pesto. Plet tot een gladde puree en voeg ook de zongedroogde tomaten toe.
- Kruid de vis goed af en bak in wat boter. Draai hem niet te snel, zodat je een mooi korstje krijgt.
- Maak ondertussen de vinaigrette. Meng hiervoor 4 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels van de balsamicoazijn en kruid met peper en zout.
- Schep een portie puree op het bord, leg de vis erboven. Werk af met een lepe van de vinaigrette en wat rucola.
Smakelijk!
(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)