SK BERLARE | Robbe Broeckaert: “We zijn er allemaal klaar voor om een tandje bij te steken”

SK Berlare speelt uit bij Sottegem dit weekend. De ploeg is wat weggezakt in het klassement in eerste provinciale, na vier nederlagen op een rij.

Het gaat niet goed met SK Berlare. Al vijf wedstrijden werd niet meer gewonnen, na spetterende start met 15 op 18. We peilden naar de mogelijke redenen. “Een aantal gekwetsten in de kern, waardoor er toch een aantal spelers veel vroeger dan voorzien moest aansluiten na hun blessure”, zegt Robbe Broeckaert. “Misschien dachten we allemaal dat het gemakkelijk zou gaan dit seizoen, maar na deze verliesreeks is snel gebleken van niet. Ook dat we in een sterke reeks zitten dit jaar.”

Tegen Heikant Zele beet Berlare vorige week nog in het zand. “We begonnen fantastisch aan de wedstrijd met binnen de zes minuten meteen 2 doelpunten. We hadden de derby meteen in handen en dat gaf een goed gevoel na de laatste verloren wedstrijden”, maakt Robbe Broeckaert duidelijk. “We kregen een vermijdbare goal tegen, op een corner van hen die in onze eerste zone werd gedevieerd en zo in doel belandde. Daarna pakten we gewoon te gemakkelijk de andere goals waardoor het al snel in de match 2-3 stond. De drive van het eerste kwart waren we wat kwijt daardoor en in de tweede helft hebben we die nog wel teruggevonden, maar het was niet genoeg om de overwinning toch nog binnen te slepen. Een heel slecht gevoel bleef over na die match, omdat we de laatste tijd veel te gemakkelijk doelpunten slikken.”

Dit weekend wacht een uitmatch. “Sottegem zien we als een sterke ploeg en ze staan zeker niet zomaar mee bovenaan de reeks. Dus gaan we ons beste spel van in het begin van het seizoen moeten bovenhalen om een overwinning binnen te slepen. We zijn er allemaal klaar voor om een tandje bij te steken en na deze reeks van nederlagen terug een mooie reeks van overwinningen neer te zetten. We willen laten zien dat we effectief bij de betere ploegen thuishoren in de reeks. Voor Nieuwjaar is ons doel om eerst en vooral ons A-game terug te vinden en hierdoor punten te sprokkelen om aan te sluiten bij de top in de reeks en de heenronde af te sluiten in de kop van het klassement.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.