Sofie (37) wil met De Vlinderweg kinderen helpen als coach

Sofie Laenens (37) is kindercoach en opende recent haar praktijk in de Wolvestraat in Dendermonde. Ze wil er kinderen helpen met problemen rond pesten, faalangst, onzekerheid en andere.

“Soms gebeurt het wel eens dat een kind de weg kwijt raakt en niet goed meer in zijn vel zit en dat is ok, elk kind en ook elke volwassene maakt dit mee”, zegt ze. “Ik ben mama van 2 meisjes en al mijn hele leven staat in het teken van kinderen. In 2007 ben ik afgestudeerd als kleuterleidster. De 15 jaar die daarop volgden stond ik heel wat kleuters en kinderen bij in hun eigen ontwikkeling. Ik zag hen groeien op cognitief maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Hierdoor zag ik ook heel wat emotionele noden, waar zowel de kinderen als ik mee worstelden. Om deze kinderen nog meer te ondersteunen, besloot ik om me extra te gaan bijscholen. Ik volgde een opleiding kindercoach en faalangstcoach.”

Als kindercoach/ faalangstcoach richt ze zich vooral op de doelgroep van 4-12 jaar. “Als kinder- en faalangstcoach kijk ik niet zozeer naar de oorzaak van het probleem, maar naar hoe het kind het probleem zelf kan aanpakken. Ik ga op zoek naar de oplossing van het probleem in het kind zelf. Ook worden de ouders/opvoeders hierin betrokken zodat het kind er niet alleen voor staat. Aan de hand van creatieve technieken, verhalen, spelen, rollenspel, visualisaties,… gaan we op zoek naar wat werkt om aan de hulpvraag tegemoet te komen. Je kan bij mij terecht zonder verwijzing van een arts. Wanneer ik denk, vanuit mijn ervaring, dat extra hulp nodig is, aarzel ik niet om jullie door te verwijzen naar de gepaste hulpverlener.”

Info: www.devlinderweg.be

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.