Uitstel heraanleg Kapellestraat geen goede zaak voor fietsende schoolkinderen

Oppositieraadslid in Zele Herman Van Driessche (N-VA – Zele Vlakaf) betreurt dat de heraanleg van de Kapellestraat werd uitgesteld in het kader van de besparingsronde die de meerderheid doorvoerde. “Het mobiliteitsplan legt de nadruk op fietsveiligheid, maar deze straat ligt er zeer slecht bij voor de vele fietsende schoolkinderen die er dagelijks gebruik van maken”, zegt hij.

“De Kapellestraat ligt er al jaren zeer slecht bij. We zouden ze kunnen vergelijken met een oude heirbaan van de Romeinen, maar dan doen we de Romeinen tekort”, zegt Herman Van Driessche, gemeenteraadslid voor N-VA – Zele Vlakaf. “De gebruikte stenen van het wegdek komen hier en daar omhoog waardoor ze gevaarlijk uitsteken en het fietsen niet gemakkelijk maken. Zeker bij slecht weer kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Dit past toch niet in de veilige schoolomgevingen waar zo de nadruk op ligt?”

De N-VA fractie betreurt dat de meerderheid op deze manier prioriteiten stelt. “De heraanleg van de Markt gaat wel door, terwijl die nog steeds functioneel is. Als je wil inzetten op fietsveiligheid, moet je inzetten op de wegen die in slechte staat zijn of waar fietspaden ontbreken en niet in de heraanleg van de Markt. Dit zien we toch eerder als een prestigeproject”, besluit Herman Van Driessche.

Foto (c) N-VA – Zele Vlakaf.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.