VOETBAL | Tongeren – FC Lebbeke 3-1

Op het veld van Tongeren verloor FC Lebbeke met 3-1. De ploeg van voorzitter Mergan blijft zo op de op twee na laatste plek in de klassering van tweede amateur B.

In de eerste helft kwam Monday alleen voor doel voor Lebbeke, maar hij miste. Nadien was het aan de overkant wel prijs. Stassen opende voor Tongeren. En twee minuten zorgde Cilt met een wereldgoal voor de verdubbeling. Na de pauze kon Van De Velde milderen en kreeg Lebbeke nog enkele kansen, maar in de plaats van de gelijkmaker te scoren kregen de bezoekers het deksel op de neus na een doelpunt van de ingevallen Amoah.

Lebbeke heeft zo in 2023 nog geen punt gepakt. Twee verliesbeurten op rij, terwijl 2022 werd afgesloten met 4 op 6. De ploeg is op twee na laatste en heeft drie punten voorsprong op voorlaatste Turnhout. Volgend weekend speelt Lebbeke thuis tegen Lille United.

Tongeren: Vandecaetsbeek, Dupain, Quintiens, Vanderhoven (20′ Larondelle), Berben (76′ Amoah), Frenoy, Geurts, Cilt (88′ Buekers), Kuchinska, Stassen (46′ Spailier), Jungschleger.
FC Lebbeke: Aeyels, De Coeyere, Van Damme, Monday, Van Tricht, Schuddinck, Meert, Bourguignon, De Pauw (70′ Lyase), Van De Velde, Liessens (46′ Dierickx).
Doelpunten: 40′ Stassen (1-0), 42′ Cilt (2-0), 66′ Van De Velde (2-1), 89′ Amoah (3-1).
Geel: Quintiens, Stassen, Van Tricht.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.