Wandeling in kader van Oekraïneatelier

Lebbeke, Dendermonde en Buggenhout zetten zich samen in voor de integratie van Oekraïense vluchtelingen. Deze zomer werd er onder meer een wandeling georganiseerd.

“In Buggenhout verblijven momenteel 50 vluchtelingen uit Oekraïne, voornamelijk vrouwen en kinderen. Velen van hen worden opgevangen door gastgezinnen en krijgen begeleiding van het lokaal bestuur. Door een intergemeentelijke aanpak tussen de besturen van Lebbeke, Dendermonde en Buggenhout werd er een Oekraïneatelier uitgewerkt. Elke week was er een groepsbijeenkomst waar werd ingegaan op relevante onderwerpen. Hoe doe ik boodschappen in België? Hoe sorteer ik? Hoe zoek ik werk en huisvesting? Deze sessies waren zeer succesvol. En om de gemeente beter leren kennen was er een wandeling. In Buggenhout trokken we naar onze ‘groene long’ en trots namelijk Buggenhoutbos”, klinkt het.

Dertig vluchtelingen en hun gastgezin daagden op. “Zij genoten van de rijke geschiedenis van de boskapel en kregen een wandeling doorheen het bos met uitleg van voormalig boswachter Gustaaf van Gucht. Dankzij de aanwezigheid en inzet van de lokale tolken vormde de taal geen barrière. Eindigen deden we met een drankje. De reacties waren zeer positief.”

Foto (c) Lokaal Bestuur Buggenhout.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.