Weesgedichten op Zeelse ramen

De gemeente Zele wordt één grote gedichtenbundel en daar kan jouw raam een bladzijde van zijn. Voor dit initiatief wordt samengewerkt met onder andere de twee Zeelse kunstverenigingen, Kunst Nu en Were Di.

Sinds halverwege december konden Zelenaars een weesgedicht adopteren  via de website www.weesgedichten.be. Het initiatief wordt georganiseerd door de stad Aalst en de gemeente tekent hier graag opnieuw voor in. De gedichten werden geselecteerd door medewerkers van de stad Aalst en de gemeente Zele. Gedichten van tal van (inter)nationale en lokale talenten werden hiervoor geselecteerd. “We hebben gemerkt dat dit initiatief vorig jaar heel goed werd onthaald”, zegt Thomas Bauwens (CD&V), schepen van Cultuur en Bibliotheek.

“Het enige wat de kandidaten nodig hebben is een venster op de benedenverdieping aan de straatkant en minstens een klein beetje liefde voor het gedicht van hun keuze,” zegt Bauwens. “We werken met tal van vrijwilligers die de gedichten op de Zeelse ramen komen plaatsen. Daarom beperken we het aantal gedichten tot 25. Daarnaast worden er nog een aantal gedichten gereserveerd voor op de ramen van onze lokale handelaars. Wie geen weesgedicht heeft kunnen adopteren, kan altijd zelf een gedicht op het eigen raam plaatsen. Je hebt er enkel een raamstift en een rechtenvrij gedicht voor nodig. Wie zelf zijn raam wil versieren kan altijd zijn adres doorsturen naar de Zeelse bib via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zo kunnen we alle ramen met gedichten bundelen in een kaart zodat de Zelenaar een overzicht heeft van alle gedichten en een wandeling of fietstocht langsheen de Zeelse ramen organiseren,” besluit Bauwens.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.