Wegens succes uitgebreid: aankoopcentrale duurzame voertuigen Gestroomd.be

Bij de aankoopcentrale Gestroomd.be kunnen steden, gemeenten en andere lokale overhedeneenvoudig en goedkoop elektrische of CNGwagens aanschaffen. Wegens groot succes breiden de 10 initiatiefnemende intercommunales, waaronder DDS Streekregisseurs, hun aanbod uit.

De lokalepartners vinden erg vlot hun weg naar Gestroomd.be. Op minder dan een jaar tijd zijnmeer dan 100 bestellingengeplaatst bij de verschillende leveranciers.
Raf De Wolf, voorzitter DDS:”Samen met de10anderedienstverlenende verenigingendie Gestroomd.be oprichtten, besloten we om voort te bouwen op dit succes.We breiden de aankoopcentrale uit opmeerderesporen, inspelend opde feedback van de lokale partners.Zo zetten weookin onze 8 gemeenten inop demodalshift’naarduurzame en vlottemobiliteit.”

Door het aanbod leveranciers te vergroten, komen er meer mogelijkheden en een verbreding van het aanbod.Enerzijds betekent dit een ruimere keuze aan hybride of elektrische wagens. Anderzijdszullen lokale besturen ook duurzame tweewielers, zoals(
elektrische)fietsen, bakfietsen en rolstoelfietsenkunnen aankopen.Elke individuele wagen die vervangen wordt door deelmobiliteit of fietsen betekent minder uitstoot en een niet te onderschatten impact op de luchtkwaliteit. “Daarnaastbreiden we het toepassingsgebied van onze aankoopcentrale uit naar Brussel. Ook de Brusselse gemeentenzullen kunnenintekenen op een uitgebreid aanbod met interessante kortingen.Bovendien geeft het Gestroomd.be extra afnamemogelijkheden. Winwin”, zegt De Wolf.

De dienstverlening van de aankoopcentrale is hoofdzakelijk gericht op gemeentebesturen, maar ook oppolitiezones, brandweerzones, gemeentelijk onderwijs, OCMW’sen intercommunales. De doelstelling is dubbel: gemeentenontzorgendoor de administratieve last weg te nemenengunstige prijzenkrijgen door in grotere volumes aan te kopen. Die vergroening van het voertuigenpark komt de leefbaarheid van steden en gemeenten, de economie en het klimaat ten goede. Het uitgebreide aanbod is beschikbaar via de website gestroomd.be vanaf juni. Meer informatievind jeeveneensviaGestroomd.be.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.