WIELRENNEN | Zeges voor renners van Rudyco Cycling Team in Kontich en Frankrijk

De renners van Rudyco Cycling Team deden het het voorbije weekend opnieuw goed. Auke De Buysser won de tweedaagse van Kontich voor U17 en Lomme Van den Meerssche toonde zich in Frankrijk.

“In Kontich zette Auke De Buysser de 2-daagse voor U17 meisjes helemaal naar haar hand met 2 zeges en dus ook het eindklassement. Zo overschrijdt Auke de kaap van de 20 overwinningen op de weg in 2022. Maar ook Lomme Van den Meerssche pakte uit bij de U17 met een straffe triple in Frankrijk: Lomme won de tijdrit, waar ook Thibaut Van Damme als 3e eindigde. Ook finishten we met liefst 7 renners in de top 17. De namiddagrit was voor roze trui Lomme waardoor hij logischerwijze het eindklassement won. Thibaut mocht als 3e in het eindklassement mee op het podium”, klinkt het bij de club.

Nog meer zeges kwamen er van U19-renners Quinten De Buysser en Mauro Cuylits, die de emotionele zege opdroeg aan zijn verongelukte maatje Lars Janssens. In de Krugercross toonde Maurits Smet zijn crosskunsten met een mooie overwinning. “In de interclub U19 te Zemst-Laar toonden onze renners hun collective sterkte door een scheve situatie recht te zetten. In de finale vlucht waren Quinten De Buysser (9e maar problemen met versnellingsapparaat) en Milan Van den Haute (8e, ook na pech in begin van de koers) mee. In het ploegenklassement behaalden we weer een fraaie 2e plaats. Ereplaatsen waren er verder voor Nolan Huysmans (2e en 4e), Lore Van Reeth (2e), Daan Van Raemdonck (3e), Cedric Keppens (4e) en Giel De Nul (5e).”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.