Woonpunt DDS uit de startblokken

Verenigd in Woonpunt DDS werken de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde,Hamme, Lebbeke en Zelesamen aan initiatievenrondkwalitatievehuisvesting voor iedereen. Om diete realiserenkan Woonpunt DDS rekenen op 650.200 euro steun van de Vlaamse overheid.

Huisje, tuintje, boompje. Het klinkt cliché, maar feit is dat iedereen naar eendak boven zijn hoofd verlangt,naar kwalitatievehuisvesting in het algemeen.Daaromslaan de gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele de handen in elkaar. Binnen het projectWoonpunt DDSwerken ze nauw samen met elkaar én met DDS om zo te komen tot een sterk lokaal woonbeleid. Het project geniet via de Vlaamse overheid een financiële steun van 650.200 euro om de komende 3 jaar initiatieven uit te werken die de woonkwaliteit inonze regio helpen te verbeteren.

Raf De Wolf, voorzitter DDS:“We zijn bezig met woonkwaliteitsbewaking en de verdere uitbouw van woonen energieloketten.De gemeenten zijn al actief bezig om leegstaande en verwaarloosde woningen op te sporen. Omdat wede ambitie hebben om deze woningen opnieuw te activeren,zullen we de helft van de subsidies gebruiken om betaalbaar wonen in onze streek mogelijk te maken.Via intergemeentelijke samenwerking willen we ervoor zorgen dat iedereen in onze regio een betaalbare en kwaliteitsvolle (huur)woning kan vinden. Wie zich niet blauw wilbetalen aan gasen elektriciteitdoet er goed aan om teinvesteren ingoedeisolatie, dakwerkenen energievoorzieningen. Maar ook dat kost geld. Hoe kan je de kwaliteit van je(huur)woning ofverhuurwoning(en) verbeteren?Kom je bijvoorbeeldin aanmerking voorspeciale premies of leningen, zoalsMijnVerbouwPremie enMijn VerbouwLening?Wat zijn je rechten als huurder of verhuurder? Waar moet je opletten wanneer je een woningkoopt?De antwoorden vind je op degloednieuwe websitewww.ddsstreekregisseurs.be/woonpuntdds.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.